Ανοιχτή επιστολή του Προέδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Λέσβου

Posted on Posted in Άρθρα-Απόψεις

                                                                      Μυτιλήνη 27 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Λυπάμαι πολύ που το κλίμα λαϊκισμού στον συνδικαλισμό δεν άργησε να έρθει και στο νησί μας.

Με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στη σελίδα του  Facebook με την ονομασία Ν.ΑΣ.Κ.Α. ΛΕΣΒΟΥ , μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου μας, με κατηγόρησε λίγο-πολύ ότι έχω αφήσει σε δεύτερη μοίρα τα καθήκοντα του Προέδρου και ασχολούμαι περισσότερο με τον Δήμο.

Μάλιστα ως επιχείρημα αναφέρει ότι τις ημέρες του σεισμού αιτήθηκε έκτακτο συμβούλιο «για θέμα που κρίνεται ΕΠΕΙΓΟΝ» κι εγώ αρνήθηκα.

Για να αποκατασταθεί η αλήθεια θα αποκαλύψω ότι το ΕΠΕΙΓΟΝ ζήτημα που εισηγήθηκε ήταν να περάσει στη διάθεση της Διοίκησης ο χώρος του γραφείου που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Σωματείου!!!!!

Τις μέρες εκείνες το νησί μας βίωνε τις συνέπειες ενός καταστροφικού σεισμού και όλοι μας ως Αστυνομικοί και Άνθρωποι οφείλαμε να είμαστε δίπλα στους πληγέντες, αλληλέγγυοι και αποτελεσματικοί.

Οι δε συνάδελφοι πέρα από όσα άλλα  προβλήματα είχαν να αντιμετωπίσουν ένεκα του σεισμού, είχαν διατεθεί στη φύλαξη των δύο εισόδων του χωριού  Βρίσα , χωρίς η Υπηρεσία να φροντίσει για την δημιουργία κατάλληλου στεγασμένου χώρου.

Με την δική μου παρέμβαση στο Συντονιστικό Όργανο Περιφέρειας που έχει την διαχείριση των σεισμόπληκτων περιοχών, του οποίου έχω οριστεί μέλος εκπροσωπώντας τον Δήμο Λέσβου, τοποθετήθηκαν στα σημεία δύο κοντέινερ για τους συναδέλφους, τα οποία ηλεκτροδοτήθηκαν άμεσα από τον Δήμο Λέσβου και έτσι  διασφαλίστηκαν  ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στα μέλη μας.

Αυτά είναι τα προβλήματα των μελών μας όμως  που κατά την άποψή μου είχαν προτεραιότητα και επιλύθηκαν αποκλειστικά με δική μου παρέμβαση.

Για μένα αυτό είναι πολύ υψηλότερα στις προτεραιότητες μου από το να συγκαλέσω άμεσα έκτακτο ΔΣ για να παραδώσω τα κλειδιά του γραφείου του Σωματείου, ειδικά μάλιστα όταν ήδη είχε δρομολογηθεί η πραγματοποίηση σε 5 ημέρες της Τακτικής Συνεδρίασης Δ.Σ. μηνός Ιουνίου.

Βέβαια η ευαισθησία και η συμπαράσταση δεν διδάσκονται.

Από την μία κροκοδείλια δάκρυα και μεγάλα λόγια ότι συμμεριζόμαστε τον πόνο και την θλίψη των κατοίκων, αλλά  από την άλλη δηλώσεις ότι ο υγιής συνδικαλισμός επιτάσσει να βάλουμε πάνω από την καταστροφή των συμπολιτών μας και τα προβλήματα των συναδέλφων μας,  το πώς θα παραδοθεί το κλειδί του γραφείου της Ένωσής  μας  στην διάθεση της Υπηρεσίας.

Εμένα αυτά με  βρίσκουν κάθετα αντίθετο. Δεν θεωρώ ότι υγιής συνδικαλισμός είναι  η βιασύνη να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες της Διοίκησης, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα πραγματικά προβλήματα των συναδέλφων και των συμπολιτών μας. Είμαι σίγουρος ότι και οι συνάδελφοι μας αισθάνονται το ίδιο.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ε.Α.Υ.Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *