Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» πίσω από την βόμβα στο Τμήμα της Δάφνης;

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την βόμβα, που εξουδετερώθηκε πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα Δάφνης γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Αγνωστος επικοινώνησε με την Αμεση Δράση και προειδοποίησε για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτών. Ο άγνωστος προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται για φάρσα και είπε ότι πρόκειται για βόμβα για τον Λάμπρο Φούντα. Στην ίδια περιοχή, στις 10 Μαρτίου 2010 είχε χάσει τη ζωή του μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών πίσω από την επίθεση κρύβεται η Επαναστατική Αυτοάμυνα που είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης στη Γαλλική Πρεσβεία και στην κλούβα των ΜΑΤ στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός, η συνδεσμολογία του οποίου είναι πρωτόγνωρη, ήταν τοποθετημένος σε πάρκο πίσω από το ΑΤ. Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον βομβιστή καθώς η μια από αυτές είναι στα δύο μέτρα από το σημείο που τοποθετήθηκε η βόμβα.

Εντοπίστηκε ένα τσαντάκι μέσης και αποκλείστηκε ο χώρος. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει ο άγνωστος στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών προέβησαν σε δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για την εξουδετέρωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο τσαντάκι υπήρχε ένας ιδιότυπος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελείτο από μια χειροβομβίδα, χρονοδιακόπτη ποτίσματος, ηλεκτρικό πυροκροτητή, ενιάβολτη μπαταρία και εκρηκτική ύλη.

Ο μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξερευνηθεί για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό καμερών ασφαλείας που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους βομβιστές και εκτιμούν ότι ίσως υπάρξει προκήρυξη ανάληψης ευθύνης.

Χειροβομβίδες κατά ΑΤ αλλά όχι εκρηκτικούς μηχανισμούς είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν η Σέχτα Επαναστατών και ο Επαναστατικός Αγώνας.

 

 

 

 

 

Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *