Μία εμπειρία ακόμη λοιπόν..[Από την τότε Σ.Κ.Α.Υ. στη σημερινή Δικαστική απόφαση]

Posted on Posted in Άρθρα-Απόψεις

Μία εμπειρία ακόμη λοιπόν…Έπεσε ο επίλογος στην δικαστική μας περιπέτεια που είχε πρωταγωνιστή εν ενεργεία Υποστράτηγο του Σώματος, ο οποίος θεώρησε ότι θίγεται από συνδικαλιστική κριτική που ασκήθηκε στις Διοικήσεις της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Ο τότε Υποστράτηγος κατέθεσε αγωγή σε βάρος μας, διεκδικώντας ως αποζημίωση το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από έκαστο των 25 συνδικαλιστών της παράταξης «Σ.Κ.Α.Υ.» Θεσσαλονίκης (στο σύνολο 75.000 ευρώ], ενώ επίσης απαίτησε και την 12μηνη προσωποκράτηση μας.

Ως μέλη της τότε υπάρχουσας “Σ.Κ.Α.Υ.”, μιας συνδικαλιστικής παράταξης που είμαστε περήφανοι που διατελέσαμε ιδρυτικά μέλη της, η οποία στη συνέχεια διαλύθηκε, και πάντα με γνώμονα την καλύτερη εκπροσώπηση και διασφάλιση των δίκαιων των συναδέλφων μας, κινούμαστε ανεξάρτητα. Ως οπαδοί του παρεμβατικού συνδικαλισμού, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε το συνδικαλιστικό όραμα μίας ισχυρής και ανεξάρτητης Ένωσης Θεσσαλονίκης, με θετικό ρόλο σε παρεμβάσεις, χωρίς παραταξιακές διαμάχες και νοοτροπίες, με στόχο τη καλύτερη εκπροσώπηση όλων των Συναδέλφων και όχι μόνο αυτών που μας ψηφίζουν!

Δυσάρεστη εντύπωση και έκπληξη μας κάνει ότι ορισμένοι φρόντισαν πολύ γρήγορα να εξαφανίσουν την «Σ.Κ.Α.Υ.» από το λεξιλόγιό τους. Συνδικαλιστές που μαζί τούς βρισκόμαστε σε συνδικαλιστικούς αγώνες, αλλά και μαζί αντιμετωπίσαμε την εν λόγω δικαστική δίωξη. Ζήσαμε μαζί την επίδοση της αγωγής στους χώρους εργασίας μας από δικαστικούς επιμελητές, έλαβαν γνώση γι’ αυτήν πολλοί συνάδελφοι μας που υπηρετούν μαζί μας και διαπίστωσαν την ανησυχία που μας είχε καταλάβει, μόλις την λάβαμε. Αναφέρουμε ανησυχία γιατί ποτέ ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές δεν θα φοβηθούμε προσπάθειες φίμωσης του λόγου μας, όταν κινούμαστε για την προάσπιση συμφερόντων των συναδέλφων μας.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια έπεσε στο κενό αφού η δικαιοσύνη με την απόφαση του αρμοδίου Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, απέρριψε την αγωγή του Υποστράτηγου και επιδίκασε δικαστική δαπάνη εις βάρος του, ύψους 1.500 ευρώ. Ευχαριστούμε θερμά την δικαιοσύνη για την ξεκάθαρη απόφαση της υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της συνδικαλιστικής ελευθερίας! Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους συναδέλφους μας συνδικαλιστές και μη, από όλη την Ελλάδα, που με ανακοινώσεις καταδίκης, μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, μας έδωσαν ψυχική δύναμη αλλά και κατατέθηκαν στο δικαστήριο ως υπερασπιστικό όπλο, ενισχύοντας το δίκαιο δικαστικό αγώνα μας.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά και την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και τον πρώην πρόεδρο Φωτόπουλο Χρήστο, καθώς και τον νέο πρόεδρο Γερακαράκο Γρηγόριο, που επέδειξαν ισχυρά συνδικαλιστικά αντανακλαστικά αλληλεγγύης και με ενέργειες και οδηγίες τους προς το νομικό της τμήμα, έδωσαν πολύτιμη βοήθεια για την τελική δικαίωση μας.

Δεληγιώργης Γεώργιος & Ευθυμιάδης Πασχάλης

Μέλη του Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Αντιπρόσωποι στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *