Μισθολογικό σοκ – Για ποιό λόγο χάνουν μέχρι και 225 ευρώ τον μήνα οι ένστολοι – Αναλυτικοί πίνακες

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Το Bloko.gr παρουσίαζει αναλυτκούς πίνακες στους οποίους καταγράφονται παραδείγματα υπολογισμού κρατήσεων για ασφαλιστικό, επικουρικό και υγειονομικό ταμείο μετά την πρόσφατη ψήφιση του ασφαλιστικού.

Επίσης οι ασφαλιστικές εισφορές αυξάνονται καθώς με το νέο τρόπο υπολογισμοί οι κρατήσεις θα γίνονται επί του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών.

 

 

Όταν συζητήθηκε στη Βουλή η τροπολογία, η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου θυμίζουμε πως αντέτεινε ότι θα είναι μεγαλύτερη η βάση υπολογισμού συντάξεων.

Όπως φαίνεται το σύνολο των κρατήσεων ανέρχεται σε 2.700 ευρώ. Ενώ θα υπάρξει και αναδρομική ισχύς από τις αρχές του 2017. Έτσι το σύνολο των κρατήσεων θα φτάσει τις 5.500 ευρώ.

Ο Κωστας Πλατιάς σχολιάζει στο facebook

“Τελικά εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι. Αφού με την ψήφιση του ν. 4488/2017, και τον προσδιορισμό των αποδοχών επί των οποίων θα διενεργούνται οι κρατήσεις οι αμειβόμενοι με τα ειδικά μισθολόγια θα δουν μεσοσταθμικά μειώσεις στις καθαρές αποδοχές τους, από 120 έως 250 ευρώ περίπου, το μήνα σε σχέση με τα τωρινά δεδομένα.

Σαν να μην έφτανε αυτό θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσό περίπου στα 2.000 ευρώ για το έτος 2017. Ευτυχώς που για τους ιθύνοντες οι ένστολοι δεν θα δουν καμία μείωση στις αποδοχές τους. Αυτό δεν έλεγαν το ξεχάσατε!!!! Για να δούμε τώρα τι άλλο θα μας πουν, θα ζητήσουν έστω και τώρα ένα συγγνώμη.¨

Πηγή: bloko.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *