Προβλήματα στη εκπαίδευση, ελλείψεις και προτάσεις…του Γιώργου Κουρτίδη

Posted on Posted in Άρθρα-Απόψεις

Ο Νόμος 3169/2003 αφορά την οπλοφορία και τη χρήση όπλων από τους Αστυνομικούς καθώς και την εκπαίδευση στην χρήση τους.

Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα του 2018, με τα περιβόητα μνημόνια της, η  συντηρητική εκπαίδευση του Αστυνομικού προσωπικού υπέστη περικοπές που μαθηματικά οδηγούν στη μείωση της ποιότητας της.Από την άλλη πλευρά, διαφαίνεται ότι η ηγεσία μας δίνει λιγότερη σημασία στη συντηρητική εκπαίδευση των Αστυνομικών στην αυτοάμυνα, αυτοπροστασία και οπλοτεχνική, από αυτή που δείχνει στην εκπαίδευση τους στις πρώτες βοήθειες του Ερυθρού Σταυρού, για τις οποίες το Αρχηγείο δίνει τόση έμφαση και κρίνει απαραίτητα να πραγματοποιηθεί ανελλιπώς, σύντομα και από όλους !!!

Και ενώ έχει χαρακτηριστικά μειωθεί ο αριθμός των βολών που εκτελεί ο κάθε Αστυνομικός που περνάει τη λεγόμενη συντηρητική εκπαίδευση,(από 100 σε 60 και ακολούθως σε 50) κάποιες χρονιές δεν υπήρχε καθόλου επάρκεια πυρομαχικών και η πρακτική εκπαίδευση με τον ατομικό οπλισμό αλλά και με τα υποπολυβόλα δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ!

Παρατηρείται λοιπόν για ακόμη μια χρονιά πως η προμήθεια φυσιγγίων για την πραγματοποίηση της συντηρητικής εκπαίδευσης του τρέχοντος έτους θα περάσει από πολλά κύματα.

Φτάσαμε λοιπόν στα τέλη Ιανουαρίου και ενώ θα έπρεπε να ξεκινήσει η εν λόγω εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί η προμήθεια του απαραίτητου αριθμού φυσιγγίων που απαιτούνται για την εκπαίδευση των Αστυνομικών ανά την επικράτεια.

Η συντηρητική εκπαίδευση έχει ως σκοπό ο Αστυνομικός να μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά του, δηλαδή να προστατεύσει τον εαυτό του, καθώς και το κοινωνικό σύνολο από βίαιη και αναίτια επίθεση εις βάρος του, καθώς και τη σωστή χρήση των όπλων και χειρισμό αυτών.

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ!

Γεώργιος Κουρτίδης

Μέλος Επιτροπής Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αντιπρόσωπος της Σ.Κ.Α.Ξάνθης στη Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΕΝ.Α.

¨πρώτα ο Συνάδελφος!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *