Τι “τρέχει” με την άμεση δράση; Διαλύεται ή ανασυντίθεται; Τί λέει η ηγεσία για περιπολικά, ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΟΠΚΕ

Posted on Posted in Νέα-Ειδήσεις

Αύριο το απόγευμα έχρι καθοριστεί κρίσιμο ραντεβού μεταξύ της ηγεσία της ΕΛΑΣ και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων (ΠΟΑΣΥ- ΠΟΑΞΙΑ) προκειμένου όπως
υποστηρίζεται από την Κατεχάκη, ο κ αρχηγός να εξηγήσει την σκοπιμότητα και τις προσδοκίες από την επικείμενη αναδιάρθρωση της.

Μιλώντας στο bloko.gr κύκλοι που “εφάπτονται” με την ηγεσία, πρόκειται να αναλυθεί ότι στην προτεραιότητα της ηγεσίας είναι ν’ αποκτήσει κάθε περιοχή αστυνομική “ταυτότητα” και κάθε διευθυντής ουσιαστική διαχείριση της εγκληματικότητας.

Για παράδειγμα, με την δημιουργία των τμημάτων άμεσης επέμβασης σε κάθε αστυνομική διεύθυνση, θα είναι συγκεκριμένος και ο καθορισμένος ο αριθμός των περιπολιών ανά περιοχή και θα χρησιμοποιούνται από τον εκάστοτε διευθυντή, όπως το ίδιο θα συμβαίνει για παράδειγμα και με τις ΟΠΚΕ.

Χρησιμοποιείται ως πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα η δυτική Αττική, στην οποία ο επικεφαλής διεθυντής θα αποκτήσει πλέον δικαίωμα διαχείρισης των δύο μονάδων (συμπεριλαμβανομένων ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ) χωρίς να αποσπώνται από την κεντρική διοίκηση, αλλά επειδή εκείνος έχει την γνώση και την πληροφορία για την περιοχή του, θα μπορεί να καθοδηγεί τις δυνάμεις προς τις εστίες του προβλήματος, δίνοντας έτσι νόημα και δικαιοδοσία στο θεσμό, αλλά και εξεδικευμένη στόχευση προς την γεννεσιουργό εστία του προβλήματος.

Στην επιχειρηματολογία της διοίκησης είναι πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αντληθεί προσωπικό από τις περιπολίες προς το επιτελείο, χωρίς πάντως να εξηγείται με βάση το σχεδιασμό, πως θα επιτευχθεί ο αντικειμενικός στόχος.

Από την άλλη, οι συνδικαλιστές, οι αξιωματικοί και το προσωπικό της άμεσης δράσης αντιτείνουν ότι πρόκειται για σχέδιο που βρίθει αλχημειών και ουτοπίας. Πως σύμφωνα με το σχέδιο θα απαιτηθούν 12 αξιωματικοί και 40 χαμηλόβαθμοι μόνο για τη στελέχωση των επιτελείων, όπερ σημαίνει 20 περιπολικά μείον, σε ένα προσωπικό βαριά λαβωμένο καθώς ήδη είναι κάτω από το 20% οι οργανικές θέσεις τους.

Πηγή: bloko.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *